Blogging-ul: Petrecerea timpului liber sau Afacere?

Articol publicat in: Internet


Afla ca blogging-ul poate fi privit si ca o afacere!

Pentru ca vrem sa privesti blogul si din perspectiva unui business in ceea ce urmeaza iti detaliem aceasta latura.

O astfel de abordare duce la cresterea blogului (cine nu vrea sa aiba multi vizitatori?) si, la un moment dat, sa isi permita sa monetizeze si sa obtina profit?

Trebuie sa oferi un continut de valoare mai intai pentru a putea vinde. Iar blogurile pot furniza unul din cele mai valoaroase bunuri din lumea in care traim:informatia.

Cum putem privi blogging-ul ca o afacere?

Primul pas: cumpara-ti propriul domeniu www.weblog.ro

Stabileste o directie

Orice firma trebuie sa aiba un domeniu clar de activitate. La fel, un blog, trebuie sa aiba o directie, un public tinta. Aceasta directie trebuie sa fie clara in primul rand pentru proprietar/autor.

Stabileste obiective


Ce iti propui sa obti cu blogul? Cati vizitatori unici pe luna? Cati subscriberi? Stabileste unde vrei sa ajungi intr-o anumita perioada de timp! Altfel,vei trata blogging-ul ca si mersul la sala.

Pregateste un buget. Investeste!

Daca nu esti pregatit sa investesti in blog, atunci mai bine nu te apuci. Investitie poate insemna bani, dar si timp. Stabileste-ti cat esti dispus sa investesti: cat timp si ce buget.

Evalueaza rezultatele

Evalueaza periodic gradul de indeplinire a obiectivelor. Umareste rezultatele investitiilor:monitorizeaza traficul, veniturile, cheltuielile, etc.

Foloseste unelte profesioniste

Pentru a creea o imagine cat mai serioasa si credibila, trebuie sa folosesti unelte profesioniste: atat in ceea ce priveste design-ul cat si in ceea ce priveste promovarea. Folosirea unui template free, care mai este folosit de multe alte bloguri, aduce deservicii de imagine.

Trateaza cititorii ca si clienti

In mod normal, un procent mic din vizitatorii unui blog ajung sa fie si clienti Si e normal ca procentul sa fie unul mic. Dar tratand fiecare vizitator cu atentia si respectul pe care il merita un client, acest procent va creste.

Inoveaza!

Incearca sa fi altfel decat ceilalti! Ofera mai mult!

Monetizeaza cu atentie

O greseala e sa crezi ca poti face bani afisand reclame, in speta Google Adsense. Nimic mai departe de adevar. Pentru a face bani seriosi din AdSense trebuie sa ai trafic consistent si uneori nici acesta nu este suficient.

Vestea buna e ca exista alte mecanisme care permit castiguri importante, sunt: affiliate marketing, ebook-uri, site-uri de membership, produse proprii, etc.

Data viitoare vom continua cu affiliate marketing

Acest articol a fost publicat în weblog. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)