FAQ 3. Ce este WeTalk?

Articol publicat in: Cultura, Divertisment, Internet


Overview
Daca luam in considerare conceptul de baza, WeBlog inseamna sa scriem. Urmand firul logic al actiunii, WeTalk inseamna sa vorbim: despre noi sau despre altii, teme de interes dezbatute in bloguri sau care tin prima pagina a ziarelor.
In cateva secunde transmiti video si audio simultan, permitand auditoriului sa te vada si sa te auda live.

Ce este si cum te avantajeaza?
Cu WeTalk:
- iti creezi propria ta emisiune online pe care o transmiti in timp real unei audiente de pana la 60 de persoane
- comunici si interactionezi in timpul transmisiei cu toti cei care te urmaresc si obtii feedback instant
- cu un singur click, inregistrezi emisiunea si iti cresti audienta chiar si dupa incheierea transmisiei

# Transmiti live, instant
Cu WeTalk poti sa realizezi, rapid si usor, o gama larga de emisiuni online mergand de la sustinerea ideilor si opiniilor din blogul tau pana la conferinte, cursuri si seminarii. Poate viitorul invatamantului chiar asta este! Ar fi fain, nu? Toate emisiunile sunt difuzate live si receptate in timp real.

# Emiti video si audio in acelasi timp, dar si inregistrezi
Datorita tehnologiei WeTalk, te bucuri de efectul cumulat al comunicarii video si audio, pentru un impact puternic garantat asupra audientei, care te poate vedea si auzi simultan. In acelasi timp, odata cu trasmisia live, poti sa si inregistrezi emisiunea, pentru a permite vizualizarea ei ulterioara. Astfel, ii multumesti si pe cei care nu au putut sa participe la eveniment, si iti cresti audienta chiar si dupa incheierea transmisiei.

# Interactionezi cu audienta prin chat
Membrii auditoriului comunica, in timp real, fie intre ei, fie cu prezentatorul, pe tot parcursul trasmisiunii. Ei pot adresa intrebari, pot posta comentarii in tipul emisiunii. Daca emisiunea abordeaza o tema ce poate fi discutata din perspective diferite audienta se poate imparti in 2 tabere, pro sau contra. Astfel, obtii feedback instant.

# Nu instalezi nimic, utilizezi serviciul foarte usor.
Pentru a crea sau vizualiza o emisiune live, nu trebuie sa instalezi un software special; ai nevoie doar de un webcam si o conexiune la Internet. Restul, e doar la un click distanta!

Ce ne face unici?
Interactivitatea – Transmiti live, dar interactionezi si cu auditoriul in timp real prin intermediul chat-ului.
Functionalitatea – Nu instalezi nimic si nu ai nevoie de cunostinte tehnice avansate pentru a crea, inregistra sau viziona o emisiune.
Eficienta – Elimini cheltuielile financiare de transport si economisesti timpul necesar deplasarii catre locatia de intalnire.

De ce ti-ai face o emisiune online?
Din nevoia de exprimare si din dorinta de a-ti impartasi experientele, ideile si cunostintele, indiferent de domeniu, precum si de a-i ajuta pe cei interesati cu sfaturi sau trucuri pe care le-ai incercat tu insuti si care au dat rezultate.

Sigur ca poti comunica lucrurile mentionate de mai sus in diferite alte modalitati, insa WeTalk are un avantaj major: acela de a putea asocia ideilor, opiniilor, experientelor sau cunostintelor pe care le exprimi, propria ta imagine, pentru un efect mult mai puternic asupra audientei, care te poate asculta si privi in acelasi timp.

Este adevarat ca un efect similar poti obtine si offline, stand de vorba fata in fata cu prietenii sau cunostintele tale spre exemplu. Problema intervine in momentul in care doresti ca auditoriul tau sa fie mai numeros si mai variat. Poate fi destul de greu sa gasesti un numar mare de oameni care sa fie interesati de ceea ce vrei tu sa comunici, si sa vrea sa te asculte. In mediul virtual, lucrurile devin mult mai simple in acest sens. Aici, oamenii vor veni catre tine, in functie de masura in care interesele lor corespund temelor abordate de tine.

Daca nu esti o persoana extrem de sociabila, sau nu ai un spirit oratoric innascut, nu te descuraja. WeTalk se adreseaza inclusiv persoanelor mai putin comunicative, sau care nu sunt obisnuite sa tina discursuri publice – poate reprezenta un instrument foarte eficient de a lupta impotriva unei oarecare timiditati sau de a-ti exersa si dezvolta abilitatea de a face o prezentare publica.

Ce echipament tehnic iti trebuie?
Pentru a crea si difuza live o emisiune ai nevoie doar de:

1. Un calculator conectat la Internet (pentru functionare la paramaetri maximi, este nevoie de o viteza de minim 0.3 Mb/s).
2. Un webcam.
3. Un microfon.

WeTalk este o aplicatie interactiva de broadcast live, care ruleaza in Flash player si este formata din 3 module:

1. Broadcaster – modulul in care poti transmite emisiunea ta live, poti interactiona cu audienta prin chat si poti obtine feedback instant din partea acesteia, referitor la diverse teme sau idei, prin crearea de sondaje.

Exista doua tipuri de emisiuni pe care le poti crea:
Standard – spectatorii pot posta comentarii generale referitoare la tema pe care ai abordat-o, sau iti pot adresa intrebari.
Pro si contra – spectatorii pot sustine sau combate ideile pe care le exprimi, alegand tabara corespunzatoare.

Poti alege sa ai si un moderator in cadrul emisiunii tale, care va supraveghea activitatea utilizatorilor si ii va sanctiona prin banare sau stergere de comentarii, in cazul manifestarii unui comportament inadecvat.

2. Viewer - modulul in care te poti alatura unui auditoriu si participa ca si spectator la o transmisie live. Poti participa la discutie prin chat, poti aplauda prezentatorul, poti vota in cadrul unui sondaj si poti schimba in orice moment tabara din care faci parte (in cazul emisiunilor de tip “pro si contra”).

3. Player – modulul in care te poti conecta si vizualiza emisiunile inregistrate.

WeTalk in 4 pasi:
1.Te loghezi in contul tau de weblog.ro.
2.Creezi emisiunea. Este momentul sa alegi o serie de informatii definitorii pentru emisiunea ta: nume, logo, descriere, categoria din care face parte, vizibilitate (publica sau privata). Daca doresti, iti programezi emisiunea pentru ca auditoriul interesat sa afle din timp cand aceasta va fi difuzata si sa participe – alegi data si ora exacta a difuzarii live, precum si frecventa cu care emisiunea va fi retransmisa (in cazul in care doresti sa repeti trasmisia).
3.Lansezi emisiunea. In aceasta etapa alegi tipul emisiunii (standard sau pro si contra), precum si moderatorul (daca doresti), care va prelua sarcina de supraveghere a activitatii utilizatorilor, astfel incat tu sa te poti focaliza in totalitate pe transmiterea mesajului.
4.Incepi trasmisia live! Odata stabilite toate detaliile, apesi un singur buton si intri in direct pe WeTalk! Acum poti interactiona live cu auditoriul si obtine feedback instant asupra subiectului abordat de tine.

4, 3, 2, 1 Actiune! Incepe propria ta emisiune in care tu esti starul din lumina reflectoarelor!

Acest articol a fost publicat în weblog. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)